Member's Search

Високо отличие за доц. д-р Александър Оскар

03/11/2020
В Деня на българския лекар Български лекарски съюз за 17-ти път връчи престижните награди на медицинската гилдия.

Щастливи сме да споделим, че наградата “Лекар на годината” за 2020 година бе връчена на доц. д-р Александър Оскар.

“Тази награда има особена стойност за мен, защото е връчена от организацията, която е съпричастна към спасяването на българските евреи, сред които са баба ми и дядо ми. Така че я приемам с голямо вълнение, голяма емоция и благодарност, разбира се. Наградата е, преди всичко, отговорност! Като лекари, ние носим отговорност не само за здравето на нашите пациенти, но и за здравето на обществото като цяло. А обществото ни, повече от всякога, има нужда от своите лекари”, каза в словото си доц. Оскар.
Той е в основата на инициативата “Направи добро”, в рамките на която през последните 7 години са прегледани безплатно над 30 000 деца, а повече от 1000 очилата са дарени на нуждаещи се пациенти. През последните две години той организира и безплатни прегледи за над 3000 възрастни пациенти, голяма част от които са настанени в домове за социално подпомагане.
Доц. Оскар е в основата и на съвместната инициатива “Заедно ще се справим” между БЛС и Българското дружество по Офталмология. С логистиката и организацията, с набирането на доброволци се ангажира лично доц. Оскар и благодарение на неговите усилия и огромно желание бяха подпомогнати близо 500 семейства на медици и техните близки под карантина от цялата страна.
Posted in Актуално by Д-р Васил Хайкин